Weite Oldenziel (Ofichem) over de uitdagende markt voor medicijnen

Profile | 7 december 2015, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 19 januari 2016
PROFILE - Weite Oldenziel is directeur van Ofichem Groep. Het bedrijf maakt bestanddelen voor medicijnen voor fabrikanten over de hele wereld.

Het bedrijf distribueert tientallen ingrediënten voor medicijnen. "Maar wij maken zelf ook onderdelen van medicijnen, die ontwikkelen we in  het lab. Nieuwe geneesmiddelen die over tien jaar op de markt moeten komen."

Het duurt soms lang voor een medicijn op de markt komt. "In West-Europa zijn de regels en testmethoden streng", zegt Oldenziel.

Dieren
Ofichem maakt ook medicijnen voor dieren. "Die industrie is met name gericht op de gezondheid voor mensen bij consumptie van vlees."

Oldenziel nam het bedrijf over van zijn vader. "Mijn vader had het de laatste jaren moeilijk met zijn bedrijf, doordat hij geconfronteerd werd met een moeilijke markt met meer regels en concurrentie."

Weite wilde desondanks het bedrijf overnemen. "Mijn vader kwam plotseling te overlijden, ik kwam op zijn plek terecht. Juist omdat ik door moest kon ik veel gas geven." 

Weite Oldenziel

Weite Oldenziel Familiebedrijf Ofichem Groep produceert, ontwikkelt en distribueert farmaceutische ingrediënten (APIs) voor mens en dier. De bestanddelen worden wereldwijd gedistribueerd naar farmaceutische producenten. Weite Oldenziel nam het bedrijf over van zijn vader. 
Lees meer over Weite Oldenziel.